skip to Main Content

Sähköinen esite selkiyttää Urhean toiminnan esittelyä

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on yhteistyöverkosto nuorille, huipulle tähtääville ja jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille. Sen tavoitteena on tukea urheilijan kaksoisuraa eli valmentautumista ja kouluttautumista yläkoulusta lähtien aina opiskeluaikaan, työelämään, ammattiurheilu-uraan ja urheilu-uran päättymiseen saakka. Urhean viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Sini Forsblom oli jo aiemmin ehtinyt miettimään, että tarvetta akatemian visuaaliseen esittelyyn olisi. Kun Niko Raekoski ArtCloudilta otti häneen yhteyttä, alkoivat palaset pikku hiljaa loksahdella paikoilleen. Syksyllä 2022 alkaneessa projektissa toteutimme Urhean toimintaa esittelevän sähköisen esitteen.

”Kun Niko otti yhteyttä ja kertoi miten prosessi toimii, mietin jo, että joku outo juju tässä täytyy olla. Mitään sellaista ei kuitenkaan ollut, vaan kaikki sujui hyvin ja esitteestä tuli hyvä ja odotetunlainen”, Sini Forsblom kertaa projektin kulkua. ”Pidin erityisesti siitä, että prosessi oli tehty meille selkeäksi. Oli helppoa ikään kuin vain tulla mukana.” Tekstit, graafinen suunnittelu, valokuvaus ja muut projektin osa-alueet suunniteltiin ja aikataulutettiin etukäteen. Sovittu aikataulu piti muutamaa olosuhteiden pakosta johtuvaa viivästystä lukuunottamatta. ”Mitään epäselviä aikataulun venymisiä ei ollut, vaan niille oli aina selvä syy ja niistä kommunikoitiin meille päin hyvin.” Muutenkin yhteistyö ArtCloudin tiimin kanssa sujui mallikkaasti. ”Kaikkien kanssa on ollut helppo toimia ja kaikki ovat olleet helposti tavoitettavissa. Ei tämä oikeastaan paljon sujuvammin olisi voinut mennä”, Forsblom kehuu.

Urhean sähköinen esite julkaistiin marraskuussa 2022, eli se on jutun kirjoitushetkellä ollut käytössä vasta muutaman kuukauden. Lyhyeen aikaan ja vähäiseen markkinointiin nähden sitä on kuitenkin ehditty lukea jo yllättävän paljon. Palaute esitteestä on ollut hyvää siltä osin kuin Forsblom on sitä saanut. ”Olen tottunut siihen, että niin kauan kuin asiat menee hyvin, kukaan ei sano mitään”, hän virnistää. ”Olennaista projektissa oli saada verkosto näkyviin ja esiteltyä toimintaamme. Urheiluakatemia on ehkä vähän hankalasti hahmotettava kokonaisuus, joten esite on omiaan selkeyttämään sitä. Etenkin kolmossivun karttaan on oltu tosi tyytyväisiä”, hän kertoo. ”Tämä on kokonaisuutena tosi hyvä palvelu”, Forsblom summaa. ”Uskon, että esitteelle tulee paljon käyttöä. Varsinkin, kun sitä on niin helppo tarvittaessa itse päivittää.”

Back To Top