skip to Main Content

Projektien helppous ja nopea avunsaanti ovat Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset ry:n mielestä parasta yhteistyössä ArtCloudin kanssa

Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset eli tuttavallisemmin Slal ry on nimensä mukaisesti koulutettujen lastenhoitoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden järjestö. Sen jäsenet työskentelevät lasten ja nuorten parissa muun muassa päiväkodeissa, sairaaloiden lastenosastoilla sekä hoito- ja kuntoutuslaitoksissa. ArtCloud on tuottanut Slal:lle viime vuosina niin esitteitä kuin verkkosivu-uudistuksenkin.

Helposti kivoja ja laadukkaita esitteitä

Slal:n toiminnanjohtaja Eila Seppälä-Vessari on järjestön ainoa palkattu työntekijä, joten hänen työnkuvansa on laaja. Yhteistyö ArtCloudin kanssa on tuonut hänelle helpotusta viestinnällisiin tehtäviin. ”Tällaiselle pienelle toimijalle on todella hyvä, että saa aika helposti kivoja ja laadukkaita esitteitä. Muutenkin joutuu tekemään miljoonaa asiaa, niin esitteiden tekemiseen itse tuhlaantuisi paljon aikaa. Esitteen tekemisessä on monta työvaihetta ja liikkuvaa osaa. Suurin osa niistä jää itseltä pois, kun ArtCloud hoitaa. Tämä on ollut itselle helppo ratkaisu, ja yhteistyö on sujunut kaikin puolin hyvin.”

ArtCloud on tehnyt Slal:n kanssa tähän mennessä kolme esitettä. Ne ovat ilmestyneet sekä sähköisesti että painettuna. ”Jaamme esitteitä messuilla, jäsentapahtumissa, oppilaitoskäynneillä sekä muissa tilaisuuksissa. Esitteissä kerrotaan järjestön toiminnasta ja tietenkin siitä, mitä jäsenet jäsenmaksunsa vastineeksi saavat”, Seppälä-Vessari kertoo. Korona-aikana tapahtumat vähenivät ja samalla printtiesitteiden jako, mutta niilläkin on edelleen paikkansa. ”Sähköinen esite on hyvä esimerkiksi messuilla ja oppilaitosvierailuilla. Voi helposti näyttää, että täältä löytyy lisää tietoa, jos ei sillä hetkellä ehdi katsoa.”

Sivustouudistus oli prosessina yllättävän helppo

Esitteiden lisäksi ArtCloud on rakentanut Slal:lle uuden verkkosivuston. Sivuja alettiin rakentaa syksyllä 2022 ja ne julkaistiin vuodenvaihteessa 2022-2023. Ajankohta oli Seppälä-Vessarin mukaan aika vaikea, sillä yhdistyksellä oli silloin menossa toimiston muutto. ”Se tuli vähän huonoon vaiheeseen, sillä minun piti muun muassa käydä noin 80 vuoden arkistot läpi. Siitäkin kuitenkin selvittiin”, hän muistelee. Prosessi oli onneksi kuitenkin melko helppo. ”Periaatteessa kaikki sivuston rakentamiseen liittyvä tuli ArtCloudilta. Lisäksi vanhoilta sivuilta siirrettiin sisältöä, ja niitä on pikku hiljaa muokattu. En oikein tiedä, olisiko prosessi voinut helpompi ollakaan.”

Mainosrahoitus oli hyvä ratkaisu sivuston kustantamiseen

Slal:n sivustouudistus kustannettiin mainosrahoituksella. ”Mainosrahoitteisuus toimi hyvin. Pelkäsin, että yhteistyökumppanit pomppaisivat liikaa esille, kun sivuston avaa. Ne on kuitenkin mielestäni laitettu esille tyylikkäästi”, Seppälä-Vessari kertoo. Yhteistyökumppaneille on varattu oma alasivu mainoksineen sekä linkit sivuston alalaitaan. ”Oli myös positiivinen yllätys, miten hyvin mainospaikkoja saatiin myytyä. Se oli meille hyvä juttu.”

Nopea avunsaanti on tärkeää

Yksi tärkeä asia uuden sivuston kanssa on Seppälä-Vessarille ollut nopea avunsaanti. ”Homma on toiminut hyvin ja apua saa silloin, kun tarvitsee. Se on tärkeää, sillä avuntarve tulee yleensä kuin puskista juuri silloin, kun jokin asia pitäisi saada pikaisesti hoidettua. ArtCloudilta avun saa suhteellisen sukkelaan ja sen jälkeen pääsee hoitamaan asioita eteenpäin.” ArtCloudin tekemistä opastusvideoista on myös ollut Seppälä-Vessarille hyötyä. Hän muokkaa sivuja harvakseltaan, joten toiminnot saattavat helposti unohtua. ”Se on tosi hyvä ja tärkeää, että on olemassa tallenteet. Niiden avulla voi tarvittaessa kerrata, miten jokin asia tehtiinkään.”

Kaiken kaikkiaan Seppälä-Vessari on tyytyväinen yhteistyöhön ArtCloudin kanssa. ”En oikein keksi, missä ArtCloud voisi parantaa. Eikös silloin ole aika hyvin asiat? Kyllä voin sanoa, että voidaan suositella”, hän tuumaa.

Back To Top